Minister Blok overhandigde  Jan Laurier zaterdag de versierselen die bij de Koninklijke Onderscheiding horen. (Foto: Woonbond).

Jan Laurier nu Officier

De Leidse oud-wethouder en vertrekkend voorzitter van de landelijke Woonbond Jan Laurier heeft zaterdag uit handen van minister Blok een Koninklijke Onderscheiding gekregen. Bij zijn afscheidsreceptie van de Woonbond werd Jan Laurier bevorderd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.

Laurier werd in 2003 al benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn jarenlange raadslidmaatschap en wethouderschap voor Groen Links in Leiden.

Jan Laurier was sinds 2004 voorzitter van de Nederlandse Woonbond, de landelijke vereniging van huurders die ruim 1,5 miljoen huurders vertegenwoordigt. Tijdens zijn voorzitterschap zijn drie nationale akkoorden gesloten. Het Energie-akkoord, Wonen 4.0 en het Sociaal Huurakkoord.

Jan Laurier was van 2010 tot aan zijn vertrek ook vicepresident van de International Union of Tenants (IUT), de internationale huurdersorganisatie, waarin huurdersorganisaties uit 34 landen zich hebben verenigd. Daarnaast was hij van 2002 tot 2011 voorzitter van de Landelijke Cliëntenraad Sociale Zekerheid. Onder zijn voorzitterschap is onder andere de arbeidsadviseur er gekomen en is het mogelijk geworden een Individuele Re-integratie Overeenkomst (IRO) aan te gaan.

Naast bovengenoemde hoofd activiteiten is Jan Laurier sinds 2011 ook voorzitter van de Beroepsvereniging van Professionals in Sociaal Werk en voorzitter van de Vereniging Federatie Opvang. Van 2007 tot 2011 zat hij voor GroenLinks in de Eerste Kamer van de Staten Generaal.

Leiden Politiek


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×