Zomers Lakenfeestenweekeinde met talloze activiteiten

Maritiem Festival Naar Zee, Naar Zee, de Drakenbootraces, kermis op de Beestenmarkt, Leiden Culinair, de Gouden Eeuwmarkt in het Van der Werfpark, het bierfestival bij de Hooglandse Kerk, de Gouden Pet, een kunstmarkt en nog veel meer. Het was weer een weekeinde in Leiden waarin zoveel werd georganiseerd dat het onmogelijk was om overal langs te gaan. Sleutelstad deed een dappere poging.

Kermis op de Beestenmarkt. Een jaarlijkse traditie tijdens de Leidse Lakenfeesten. (Foto’s: Chris de Waard).

Ook elk jaar tijdens de Lakenfeesten: de Drakenbootraces. Ook dit jaar streden de roeiers weer onvermoeibaar op de Rijn tussen de Apothekersdijk en de Boommarkt. Bij de dames prolongeerden ‘de Parels van de Grachten’ hun titel. (Foto’s: Chris de Waard en J.P. Kranenburg).

Nieuw was dit jaar de Zomerse Kunstmarkt op de Hooglandse Kerkgracht die door organisator Claudia de Zeeuw werd omgedoopt tot Hooglandse Kunstgracht. Talloze kraampjes tussen de beelden van Beelden in Leiden. (Foto’s: J.P. Kranenburg).

Het straatmuzikantenconcours de Gouden Pet beleefde de 30e editie met een ongekend aantal deelnemers. Zie voor een uitgebreid verslag elders op deze site. (Foto’s: Chris de Waard).

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×