Het Puurfestival is de eerste samenwerkingspartner van De Buurt die het evenemententerrein in gebruik nam. Met Puur in De Buurt werd een voorproefje gegeven van het Puurfestival op 30 juli. (Foto's: Tess van Kooperen).

De Buurt blijft binnen toegestane geluidsgrenzen

Tijdens de opening van het evenemententerrein kon De Buurt afgelopen zaterdag weer op de nodige klachten rekenen. Net als met de opening van het stadsstrand een week eerder, kwamen er meerdere meldingen over geluidsoverlast binnen. De organisatie houdt zich echter netjes aan de vergunning.

“Vorige week zijn we gewezen op de klachten die binnen zijn gekomen”, zegt bedrijfsleider Bastiaan Bakker. “We zijn ons er van bewust dat het geluid bij sommige mensen wat harder kan binnenkomen, maar we hebben gewoon een vergunning en daar houden we ons keurig aan. We doen geluidsmetingen en gevelmetingen en dat houden we continu in de gaten.”


Reanne van Kleef sprak met bedrijfsleider Bastiaan Bakker van De Buurt over de opening van het evenemententerrein en de klachten over het geluid.

Met de opening van het evenemententerrein is de pop-up buurt naast het station nu bijna helemaal af. Het wachten is nog op de schermen waar sportevenementen op gekeken kunnen worden. “Ons streven is om ze deze maandag te hebben hangen zodat we om 18.00 uur met z’n allen naar Italië-Spanje kunnen kijken”, vertelt Bakker. “De Buurt wordt alleen maar leuker en leuker. We hebben nu de eerste twee weekenden gehad en die waren super goed. Wij zijn heel blij met hoe het tot nu toe gaat.”

 

 

 

Cultuur debuurt


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×