(Foto's/video: Chris de Waard).

Sloop Barbarabrug begonnen bij Garenmarkt

De gemeente is begonnen het het slopen van de Barbarabrug. De oude betonnen brug is na de demping van het Levendaal in de bodem blijven zitten en ligt onder het asfalt van het Levendaal ter hoogte van de Korevaarstraat. In verband met de komende werkzaamheden in de omgeving moet hij nu alsnog worden verwijderd. In maart 2017 start de bouw van de ondergrondse parkeergarage bij de Garenmarkt. Daarbij komt de in- en uitgang in de Korevaarstraat.

Bij de Garenmarkt wordt de oude betonnen Barbarabrug uit de bodem gehaald. De brug zit toekomstige ontwikkelingen in de weg.

2016-06-29 08.42.43De afgelopen weken is ook meetapparatuur geplaatst om tijdens de werkzaamheden trillingen en dergelijke te kunnen monitoren. Ook worden er hoogtemetingen gedaan aan de woningen in het gebied om eventuele verzakkingen te kunnen waarnemen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×