Trix krijgt eigen toeristentrein naar centrum

Als T. rex Trix vanaf 10 september in het Pesthuis is te bewonderen, kunnen de bezoekers aan de tentoonstelling ‘T. rex in Town‘ makkelijk pendelen tussen museum Naturalis en het centrum van Leiden. Met de T.Rex Train die vanaf dit najaar gaat rijden.


Het treintje heeft al proefgereden door het centrum van Leiden. (Video Centrummanagement Leiden)

Chris de Waard in gesprek met Mels Hartman van Centrummanagement Leiden over de Trixtrein.

De eerste proefritten zijn al gemaakt en de eerste trein is besteld. Er volgt snel een tweede en eigenlijk willen  Centrummanagement Leiden en Naturalis drie treintjes laten rijden. Dan kan er elke tien minuten eentje vertrekken vanaf de Pesthuislaan. De T.rex Train rijdt vervolgens een rondje door het centrum via onder meer het Rapenburg, de Breestraat en Leiden Centraal.

De exploitatie van de T. rex treintjes wordt gedaan door Stadsparkeerplan Leiden. Net als bij de busjes die nu rijden tussen de Park ’n Ride aan de Haagweg zullen de treintjes ook onderweg aangehouden kunnen worden. Zo ontstaat een echte Leidse ‘Hop-on Hop-off’ toeristentrein die overigens ook een aantal vaste halteplekken zal krijgen.

Samen met de Leidse horeca heeft het centrummanagement allerlei arrangementen in elkaar gezet. Op een twaalftal plekken kan het publiek met korting terecht als ze Trix hebben gezocht.

 

Cultuur Economie Leiden T. rex


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×