Wethouder Strijk kreeg vanmorgen een elektrische fiets te leen. De ruim 4.000 euro kostende Pedelec kan hard. De hippe e-bike is begrensd opt 45 km/u. (Foto's: Chris de Waard).

Flink fietsen met 45 kilometer per uur

Fietsen vanuit het centrum van Leiden naar Katwijk in 25 minuten. Of naar Den Haag in 45 minuten. Met een e-bike is het goed mogelijk om ook langere afstanden bij bijvoorbeeld woon-werkverkeer op de fiets af te leggen. Wethouder Strijk geeft het goede voorbeeld. De komende week rijdt hij rond op een pedelec. De e-bike wordt beschikbaar gesteld door werkgeversplatform Bereikbaar Haaglanden in het kader van de actie Ga3.0! Ook werknemers kunnen drie dagen gratis een e-bike uitproberen. Hoe, dat staat op www.ga3punt0.nl.

Chris de Waard in gesprek met wethouder Strijk over het stimuleren van fietsen over langere afstanden.

De gemeente Leiden heeft de ambitie om mensen steeds meer te laten fietsen. Daarom worden er allerlei fietsvoorzieningen uitgebreid en gerealiseerd. Gratis fietsenstallingen in het centrum, tijdelijke stallingen bij Leiden Centraal en ook steeds meer fietsverbindingen. Ook komen er steeds meer snelfietsroutes, zoals de twee reeds gerealiseerde tussen Leiden en Den Haag.

Om fietsen in Leiden veiliger te maken heeft de gemeente de afgelopen maanden ook 270 onnodige fietspadpalen verwijderd. Ook worden kruisingen aangepast en fietstunnels aangelegd of beschilderd. Op verschillende plekken zijn fietsroutes verbeterd, stoplichten beter afgesteld en testen om de doorstroming te verbeteren uitgevoerd. Al die fietsverbeterprojecten zijn te vinden op www.leiden.nl/fietsen.

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×