(Foto: André Rump).

Zorg en Zekerheid Leiden trekt Jessey Voorn aan

jessy voornJessey Voorn is de eerste nieuwe aanwinst van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball. De 1.97 meter lange guard zette vandaag zijn handtekening onder een tweejarig contract.

Jessey Anthony Voorn debuteerde al op zijn zeventiende in de Dutch Basketball League. Na vier seizoenen in Amsterdamse dienst stapte Voorn over naar Donar. In het seizoen 2014/2015 speelde de 15-voudig international voor de Canarias Basketball Academy in Spanje, om aan het begin van afgelopen seizoen onderdak te vinden bij Landstede Basketbal.

Bij Landstede Basketbal groeide Voorn uit tot een van de steunpilaren van de Zwolse eredivisionist die het reguliere seizoen niet alleen als eerste afsloot, maar ook de finale van de play-offs bereikte. Daarin was Donar te sterk.

(Foto: André Rump).

In het reguliere seizoen kwam Voorn in 24 wedstrijden in actie. In gemiddeld 28 minuten speeltijd tekende hij voor 12.5 punten, 2.3 rebounds en 2.3 assists. Voorn knalde 51 driepunters raak, bijna net zoveel als zijn tweepunters (57 stuks). In de play-offs deed de guard er aanvallend nog een schepje bovenop. In elf duels kwam hij gemiddeld 30 minuten in actie. Daarin was hij goed voor 14.9 punten.

Net als Thomas Koenis behoort Voorn tot de selectie van het Nederlands team dat eind augustus, begin september gaat strijden voor een ticket naar EuroBasket 2017.

De selectie van Zorg en Zekerheid Leiden telt nu vier spelers. Naast Voorn bestaat de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden uit Thomas Koenis, Cashmere Wright en Jan Driessen.

Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×