Aantal Leidse laadpalen groeit snel

Het aantal laadpalen voor het opladen van elektrische auto’s neemt in Leiden in rap tempo toe. Elke maand komen er een stuk of tien bij. Inmiddels staan er zo’n 160 in de stad en dat aantal blijft groeien. Leiden staat landelijk gezien op plek 16 als het gaat om de penetratie van het aantal laadpalen.

De eerste zeven palen werden ongeveer anderhalf jaar geleden geplaatst. Het aanvragen van een laadpaal gebeurt door de bezitters van elektrische auto’s. Die melden zich bij de, tot nu toe enige, aanbieder van de laadpalen en krijgen dan te horen of er nog capaciteit is bij een bestaande paal in de buurt of dat er een nieuwe wordt bijgeplaatst.

Chris de Waard in gesprek met parkeerwethouder Strijk over de gestage groei van het aantal laadpalen.

De verwachting is dat het aantal laadpalen in de toekomst sneller gaat toenemen. Niet alleen omdat steeds meer mensen elektrisch gaan rijden, maar ook omdat de overheid het belastingtarief op de palen waarschijnlijk gaat halveren. Nu vinden bedrijven het exploiteren van laadpalen volgens wethouder Strijk vaak nog te risicovol om in te investeren.

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×