Dominee Arie de Snoo ontving zijn onderscheiding uit handen van brugemeester Henri Lenferink (Foto: Herengrachtkerk).

Dominee De Snoo ontvangt onderscheiding

Dominee Arie de Snoo van de Herengrachtkerk ontving afgelopen zaterdag een onderscheiding van burgemeester Henri Lenferink. Arie de Snoo mag zich nu Ridder in de orde van Oranje Nassau noemen.

Dominee De Snoo is twaalf jaar lang predikant in Leiden geweest. Daarnaast was hij drie jaar preses en daarmee ook het gezicht van de Generale Synode van de Gereformeerde Kerken vrijgemaakt. De Snoo heeft meer dan veertig jaar diverse gemeenten in het hele land gediend.

In Leiden heeft Arie de Snoo zich sterk ingezet voor de samenwerking van de Herengrachtkerk met de christelijk-gereformeerde Opstandingskerk en de protestantse Marekerk. De maatschappelijke betrokkenheid van Arie de Snoo uitte zich onder andere in zijn steun voor de Stichting Present, die Leidenaren stimuleert zich praktisch in te zetten voor medebewoners die het moeilijk hebben.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×