De eerste Trixtrein is inmiddels geleverd. De tweede is in bestelling en volgt over enkele weken. Centrummanagement hoopt uiteindelijk drie treintjes te laten rijden. (Foto: Chris de Waard).

Trixtrein enthousiast ontvangen in centrum

Het toeristische treintje dat na de zomer gaat rijden tussen Naturalis en het centrum reed zaterdag alvast een dagje proef door het centrum van Leiden. Mensen reageerden enthousiast op de nieuwe verschijning in het centrum van Leiden. Ook online oogst het initiatief vooral bijval.

Directeur Chris Verplancke van de Stichting Stadsparkeerplan Leiden kroop voor de testrit zelf achter het stuur van de elektrische trein die nu nog effen wit is, maar in de zomer wordt omgebouwd tot heuse dinotrein. Als passagier stapte onder andere voorzitter Frans Schohaus in van Centrummanagement Leiden.

trix_leiden

 

Samen met Naturalis tekenen Stadsparkeerplan en Centrummanagement voor de exploitatie van de ‘Tixtreintjes’ waarvan er in totaal drie moeten gaan rijden. Zo hoopt het centrummanagement een deel van de bezoekers aan de Trix-tentoonstelling ‘T. rex in Town‘ die op 10 september in het Pesthuis begint te verleiden een bezoekje aan het centrum te brengen.

Economie Leiden T. rex


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×