Zomerschool in 2016

Ook in 2016 organiseert het ICLON een zomerschool tegen zittenblijven. Dit besloten de rectoren van middelbare scholen uit de regio en de projectleiding van het ICLON afgelopen week. Dit jaar zal de zomerschool ook een proef draaien met een vmbo-t groep voor het vak wiskunde.

Het doel van de zomerschool is leerlingen te ondersteunen, te motiveren en te inspireren door goede inhoudelijke begeleiding, kleine groepen, individuele aandacht en betrokkenheid van de organisatie en ouders. Leerlingen krijgen zo een kans om tijdens een korte, maar intensieve periode in de zomervakantie de opgelopen achterstanden weg te werken, zonder daarvoor een heel schooljaar te moeten overdoen.

Het afgelopen jaar gebeurde dit voor het eerst. De pilot is succesvol geweest; van de 94 leerlingen die de zomerschool volgden ging bijna driekwart alsnog over naar het volgende leerjaar. Leerlingen volgden twee weken lang één of twee schoolvakken en sloten deze twee weken af met toets. Naast reguliere lessen en gesprekken met de studiecoaches, werden er ook extra activiteiten ter inspiratie georganiseerd, zoals een escaperoom, een gastles of een museumbezoek.

In dit project werken studenten en afgestudeerden van de lerarenopleiding als zomerschoolleraar. Zo wordt een kwalitatief sterke regionale zomerschool aangeboden. Voor de studenten uit de lerarenopleiding is dit project een kans om zich voor te bereiden op hun vak als leraar.

Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×