Leiden steekt 16 miljoen in herinrichting straten in binnenstad

De gemeente Leiden maakt de afgelopen jaren een fikse inhaalslag met het opknappen van de openbare ruimte in de binnenstad. De Breestraat werd al heringericht, net als bijvoorbeeld een deel van de Korevaarstraat. De Haarlemmerstraat krijgt eenzelfde aanpak, net als de Lange Mare en ook de Hooigracht en de Langegracht worden van gevel tot gevel opnieuw ingericht. Daar komen nu nog talloze kleinere straten en straatjes bij.

Chris de Waard in gesprek met wethouder Robert Strijk over de tientallen projecten waar Leiden de komende jaren opnieuw miljoenen in steekt.

Het college heeft 16 miljoen euro gereserveerd voor de herinrichting van tientallen plekken in het centrum. Die zijn geclusterd in vier projecten en worden de komende jaren uitgevoerd in samenhang met andere projecten. Zo gaat de gemeente bijvoorbeeld in aansluiting op de inrichting van de Lammermarkt en de Nieuwe Beestenmarkt ook aan de slag met de Turfmarkt, de Prinsessekade, het Kort Rapenburg en het Noordeinde.

De vier nieuwe gecombineerde projecten zijn de singelpromenade, dat zijn de singels zelfs die de ‘overkant’ van het Singelpark vormen, de Morsstraat en de Haven, de Steenstraat, Beestenmarkt catwalk, de 2e Binnenvestgracht, de Prinsessekade, de Turfmarkt en het Noordeinde en tenslotte een aantal resterende straten in het centrum zoals de Kaardesteeg achter de Hoogvlietgarage en bijvoorbeeld de Ing. Driessenstraat.

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×