Wethouder Laudy temidden van alle betrokken vanuit de gemeentelijek organisatie en de vertegenwoordigers van de winnende ontwikkelaar. (Foto: Buro JP).

Nieuweroord wordt teruggebouwd als landhuis

Het in 1966 gesloopte landhuis Nieuweroord wordt teruggebouwd op de plek waar het ooit stond. Het terugbrengen van de historische buitenplaats is onderdeel van het winnende plan bij de marktselectieprocedure die de gemeente de afgelopen periode heeft doorlopen. Als winnaar kwam de ABC Vastgoed Groep uit Arnhem uit de bus.

Chris de Waard in gesprek met wethouder Paul Laudy over de herontwikkeling van Nieuweroord.

ABC Vastgoed gaat het komende jaar samen met architect Henk Hartzema van Studio Hartzema uit Rotterdam en Westplan Investors NV uit Atlanta (VS) verder met het uitwerken van het ontwerp dat naast het landhuis bestaat uit twee ‘vleugels’ die naar achteren lopen richting Bos van Bosman. Die nadere uitwerking gebeurt net als in het proces van de marktselectie in nauwe samenwerking met een denktank van omwonenden.

Chris de Waard in gesprek met directeur Marcel Loosen van ABC Vastgoed over het winnende plan voor de herontwikkeling van Nieuweroord.

In het project worden 83 appartementen gerealiseerd. Daarvan worden er in elk geval 16 verhuurd, maar directeur Marcel Loosen van ABC Vastgoed sluit niet uit dat een groter percentage dure huur wordt. Er is in de markt vraag naar dure appartementen en het aanbod is beperkt. Dat geldt overigens ook voor de koopappartementen. Die zitten ook in het duurdere segment. Zo rond de vijf ton.

In het landhuis komen waarschijnlijk ook enkele appartementen, maar wat daar opvalt is dat de begane grond wordt opengesteld als doorgang. Net zoals ooit de familie Bosman via de voordeur de woning binnenliep en aan de achterkant zo het Bos van Bosman in wandelde.

Leiden Politiek nieuweroord


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×