Gisteravond werd de fusie met een serie handtekeningen bezegeld onder toeziend oog van de notaris, de leden van de recent opgerichte Raad van Toezicht van Gymsport Leiden en een aantal bestuursleden van de fuserende clubs. (Foto's: PR).

Gymsport Leiden nu ook officieel opgericht

De besturen van de samenwerkende gymnastiekverenigingen in Leiden hebben gisteravond hun krabbel gezet onder de officiële documenten voor het samengaan van C.G.V. Jahn, D.O.S., Excelsior Leiden, Groen Wit en Nieuw Brunhilde in Gymsport Leiden. Daarmee is de fusie een feit en heeft Leiden nu een overkoepelende gymnastiekvereniging met als motto Samen sterk in Gymsport.

Begin vorig jaar werd een stuurgroep geformeerd om de fusie te onderzoeken. Een half jaar later volgde er een intentieverklaring en sinds het najaar van 2015 komt een deel van de nu gefuseerde verenigingen al uit onder de vlag van Gymsport Leiden.

Bij de taptoe op 2 oktober 2015 presenteerden de clubs zich voor het eerst onder de nieuwe naam aan het grote publiek. Met ruim 1.000 gymnasten liepen ze mee en wonnen met hun presentatie meteen ook de eerste prijs in de optocht aan de vooravond van Leidens Ontzet. Ook dit jaar is Gymsport Leiden prominent aanwezig bij de viering van Leidens Ontzet. De fusieclub won de praalwagenwedstrijd van de 3 October Vereeniging en rijdt daarmee mee in de Grote Optocht.

Eerder dit jaar werd ook Jan de Knegt al in het zonnetje gezet. Tijdens de uitreiking van de Leidse sportprijzen kreeg hij een oeuvreprijs. Na meer dan 25 jaar in bestuur Jahn zette hij het eigen clubbelang opzij voor het grotere geheel en maakte zich als een van de drijvende krachten sterk voor de nu beklonken fusie. “Of we 1 augustus halen, weet ik niet, maar Gymsport Leiden komt er zeker”, zei hij bij die gelegenheid. Dat is dus alsnog prima gelukt.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×