Voor de voorstelling BOER op ZEE zijn alleen nog kaarten beschikbaar voor de voorstelling van 22.30 uur. Morgen in de Leidse Hout. (Foto: Emile van Aelst).

Boer terug in park de Leidse Hout

BOER op ZEE, zo heet de overdekte openluchtvoorstelling die Paul Bouter, Erik Olijerhoek en Gideon Roggeveen morgenavond drie keer op de planken brengen in het Openluchttheater Leidse Hout. Vorig jaar namen de drie Leidse theatermakers de toeschouwers al mee tijdens de voorstelling BOER. Over een jonge boer die zijn moeder nooit echt heeft gekend, maar die wel soms bij volle maan aan hem verscheen. Aan het einde van het stuk bracht de boer zijn vader om het leven, kreeg wroeging en vluchtte met een boot de zee op. Er is nooit meer iets van hem vernomen, tot nu dan.

Emile van Aelst nam eerder deze week alvast een kijkje bij de repetities. Op www.leidseglibber.nl alvast een tipje van de sluier.

De voorstelling van deze zaterdagavond kan gezien worden als het vervolg van BOER. Boer is terug in de Leidse Hout. Zijn geboortegrond. Hij komt afrekenen met het verleden dat hem tot in het midden-oosten achtervolgde. Een stuk met merkwaardige en indringende ontmoetingen. “Onder andere met een vrouw met wie hij de liefde zal bedrijven,” verklapt Paul Bouter met een knipoog.

Melle Tuik in gesprek met Gideon Roggeveen en Paul Bouter over de voorstelling Boer op Zee.

De voorstellingen van 20.00 uur en 21.15 uur zijn al uitverkocht. Voor de voorstelling van 22.30 uur zijn nog enkele kaarten beschikbaar.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×