Overlast na gebruik lachgaspatronen om te huilen

Verschillende omwonenden van een huis in Leiden Noord werden in de nacht van woensdag op donderdag uit hun slaap gehouden door geluidsoverlast van het opblazen van ballonnen. Agenten hoorden voor de deur al duidelijk harde geluiden uit de woning komen. Onder andere het geluid van het legen van lachgaspatronen in een ballon. Omdat het om een bekend adres ging waar al veelvuldig overlast was veroorzaakt door de bewoner, werd er een proces-verbaal opgemaakt wegens geluidsoverlast

De bewoonster beloofde dat de overlast zou stoppen, maar nog geen twee uur later was het opnieuw raak en kwamen er weer klachten over overlast uit de woning. die ging ook nog door toen de agenten opnieuw ter plaatse kwamen en dus was de geluidsoverlast die werd veroorzaakt door de bewoonster en andere aanwezigen makkelijk vast te stellen.

De politie wilde vervolgens de woning binnengaan om de gaspatronen in beslag te nemen en een einde te maken aan het feest. De mensen in de woning dachten daar anders over en lieten de agenten niet binnen. Toen de politie de woning toch binnen ging werden de agenten beledigd door twee van de aanwezigen. Die werden aangehouden in verband met de belediging van een ambtenaar in functie. Eén van hen verzette zich tegen zijn aanhouding.

In de woning werd ook nog een minderjarige aangetroffen die met verlof was uit een jeugdinrichting. Dat verlof werd direct ingetrokken en de minderjarige is terug gebracht naar de instelling.

Uiteindelijk hebben de agenten de gaspatronen in beslag genomen en iedereen de woning uitgestuurd, zodat de rust in de straat terugkeerde. De politie stuurt een rapportage naar de gemeente Leiden, zodat die vervolgstappen kan ondernemen tegen de bewoner van de woning.

Advertentie

112 Sleutelstad Leiden lachgas


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×