Goud voor het team met de Leidse Tessa van Schagen (tweede van links) op het EK Atletiek in Amsterdam. (Foto: Erik van Leeuwen).

Estafettegoud voor Tessa van Schagen

Tessa van Schagen van Leiden Atletiek heeft zondag een gouden medaille gewonnen bij de EK atletiek in Amsterdam. Ze was een van de vier loopsters in het team op de 4×100 meter estafette. Het kwartet, met in tegenstelling tot de halve finale van zaterdag Dafne Schippers als tweede loopster, zette in deze wedstrijd een Nederlands record neer met een tijd van 42,04.

Schippers won eerder met groot machtsvertoon de 100 meter. Jamile Samuel was de startloopster. Zij gaf het stokje over aan Schippers, die in één rechte lijn op Tessa van Schagen afstormde. Van Schagen gaf vervolgens het stokje door aan slotloopster Naomi Sedney, die het subliem afmaakte.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×