Leiden krijgt eigen Hudson's Bay warenhuis

Het hing al enige tijd in de lucht maar de formele bevestiging liet nog even op zich wachten. Die is er nu. Hudson’s Bay opent ook in Leiden een warenhuis in het voormalige V&D-pand. De Canadese keten heeft een huurovereenkomst gesloten met vastgoedeigenaar a.s.r.

Wanneer de Leidse vestiging de deuren opent is nog niet duidelijk. Eerder dit jaar voorspelde wethouder Strijk¬†(economie) dat het nog wel tot medio volgend jaar kan duren voordat er weer gewinkeld kan worden in het warenhuis tussen de Aalmarkt en de Breestraat. Een nieuwe huurder zal het pand immers helemaal naar de eigen stijl willen verbouwen en inrichten. Of ook Leiden inderdaad weer een verbouwing te wachten staat, is nog niet bekend gemaakt. V&D gaf de Leidse vestiging enkele jaren geleden al een facelift. Wel is duidelijk dat het inderdaad nog wel even kan duren. Topman Richard Baker van Hudson’s Bay zei vanmorgen dat de eerste filialen pas de tweede helft van 2017 de deuren zullen openen.

Naast Leiden heeft Hudson’s Bay ook bekend gemaakt dat er warenhuizen geopend zullen worden in Amersfoort, Den Bosch, Den Haag, Enschede, Haarlem en Zwolle. Eerder was al bekend gemaakt dat de keten twee vestigingen opent in Amsterdam, een in Breda en een in Tilburg. In Amsterdam komt tot nu toe de enige Saks Off 5th. De goedkopere lijn van Hudson’s Bay Company.

In totaal is nu van elf locaties bekend waar de Canadezen neer zullen strijken. Eerder maakte HBC bekend zeker twintig warenhuizen in Nederland te willen openen.

Advertentie

Economie Leiden vroomdreesmann


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×