Succes voor Leidse roeiers op EK junioren

De Leidse roeister Karolien Florijn van Die Leythe heeft gisteren goud gewonnen bij het Europees kampioen voor junioren dat dit weekeinde in het Litouwse Trakai werd gehouden. Op het Galvémeer moest Florijn het in de skiff opnemen tegen 19 andere deelnemers. Ook een andere (bijna) Leidenaar kan met eremetaal naar huis. Gert Jan van Doorn uit Zoeterwoude haalde zilver in de Junioren Holland Acht.

Ondanks een lastige zijwind roeide Florijn een snelle tijd: 7.46 minuten. Tweede werd Alicia Bohn uit Duitsland en derde werd Margaux Bailleul uit Frankrijk.

(Foto’s: Die Leythe).

De Junioren Holland Acht, met daarin Gert Jan van Doorn – gecoacht door Ed Maan en Marijn Algie – won zilver in een zinderende finale, net voor Roemenië en drie seconden achter de superieur roeiende Duitse acht.

In totaal behaalde de Nederlandse equipe 3 medailles: eenmaal goud; en tweemaal zilver.

Leiden Sport Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×