(Foto: Topsport Leiden).

Leidse Olympische Dag bij atletiekbaan in Leidse Hout

Topsport Leiden en Leiden Atletiek organiseren volgende maand een Leidse Olympische Dag op de atletiekbaan in de Leidse Hout. Op zondag 14 augustus wordt er op een groot scherm live gekeken naar de verrichtingen van de Nederlandse en Leidse sporters in Rio de Janeiro. Daaromheen zullen verschillende oud-olympiërs uit Leiden vertellen over hun ervaringen en kunnen belangstellenden zelf de officiële ‘Leidse Mijl’ lopen. Na afloop is er een barbecue.

Chris de Waard in gesprek met Tjeerd Scheffer over de Leidse Olympische dag.

Leiden heeft maar liefst negen sporters en coaches die in actie komen tijdens de Olympische Spelen in Brazilië. Atlete Tessa van Schagen, roeiers Nicole Beukers, Boudewijn Röell, Peter van Schie, baanwielrenster Laurine van Riessen en de coaches Nienke van Zijp (roeien) en Bram Wassenaar (marathon) zijn bij de Spelen, terwijl rolstoelbasketbalster Evelyn van Leeuwen en roeicoach Jan Klerks naar de Paralympics gaan.

Tijdens de Leidse Olympische Dag zullen beelden te zien zijn van sporters die dan al in actie zijn geweest en wordt ook geprobeerd om live contact te zoeken met Rio de Janeiro.

De Leidse Mijl is de afstand van de Engelse Mijl (1609,344 meter), maar wordt tijdens de Olympische Dag de Leidse Mijl genoemd. Iedereen kan daaraan meedoen.

De toegang is gratis, de aanvang is om 14.00 uur.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×