Politie komt met waarschuwingen rond spel PokémonGo

Het is officieel nog niet eens in Nederland verkrijgbaar maar het is al een enorme hype! Pokémon Go!
“Leuk, uitdagend en nog lekker in de frisse lucht ook! Alleen zit hem daar nu net de kneep,” zo laat de politie weten. “Veel mensen, en vooral veel kinderen, spelen het spel buiten in opperste concentratie en als één van de figuurtjes dan ineens de weg oversteekt vreest de politie voor ongelukken. Automobilisten zien Pikachu en uw kind echt niet op zijn navigatie tussen de auto’s vandaan komen.”

De politie komt daarom met een aantal tips die zijn gericht op ouders. Neem de tijd om kinderen voor te lichten over de gevaren buiten, loop eens achter ze aan om te kijken hoe het in praktijk gaat, ga niet zonder toestemming een erf op of gebouw in en denk goed na waar het spel gespeeld gaat worden. Vanuit de auto is bijvoorbeeld levensgevaarlijk zo waarschuwt de politie.

Tenslotte raad de politie aan om vooral goed op te letten welke app geïnstalleerd wordt. Er zijn namelijk ook nep-apps in omloop met mallware die uit zijn op inloggegevens. Alle waarschuwingen gelden overigens voor kinderen van alle leeftijden.

112 Sleutelstad Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×