(Foto: Politie).

Opnieuw enorme uitslaande brand bij Vliko

Rond 2.30 uur vannacht werd brand ontdekt bij afvalrecyclebedrijf Vliko in Leiderdorp. Al snel bleek dat het om een enorme uitslaande brand ging. Ook op dit moment woedt het vuur nog op het terrein aan de Achthovenerweg. De brandweer gaat er vanuit dat het nablussen vandaag nog uren gaat duren. De brand ging gepaard met een enorme rookontwikkeling. Die neemt nu af. De precieze oorzaak is nog niet bekend, wel is duidelijk dat de brand is ontstaan in opgeslagen afval.

Het hoogheemraadschap van Rijnland is ook druk met de gevolgen van de brand. Om te voorkomen dat de omgeving vervuild raakt door de enorme hoeveelheden verontreinigd bluswater, wordt dat gecompartimenteerd.

De brand van vannacht was niet de eerste bij Vliko. In 2013 was er ook al twee keer brand bij het bedrijf.

112 Sleutelstad Leiderdorp Regio vlikobrand


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×