(Foto: Vliko).

Schade door brand bij Vliko valt mee

De brand in één van de recyclinghallen van Vliko in Leiderdorp heeft relatief weinig schade aangericht. Dat laat het bedrijf vandaag weten. De brand ontstond in een berg grof huishoudelijk afval. Door snel ingrijpen had de brandweer het vuur snel onder controle. Het nablussen duurt nog steeds voort. Bij de brand hebben zich geen persoonlijke ongevallen voorgedaan.

Vliko gaat morgenochtend gewoon weer open. “De dienstverlening gaat gewoon op hetzelfde niveau door,” aldus de afvalverwerker in een verklaring.

In 2013 woedde bij Vliko ook al twee keer brand. Op 31 mei van dat jaar vloog ook huisvuil in een hal in brand. Het vuur werd toen snel geblust. Op 19 augustus 2013 was het opnieuw raak. Toen ging het om een grote brand in twee hallen. Net als afgelopen nacht ging die brand gepaard met een enorme rookontwikkeling die tot in de verre omgeving was te zien. Die band laaide in de ochtend opnieuw op, waardoor het (na)blussen ook toen zo’n 44 uur duurde. Dat was de langste inzet van de brandweer ooit in ons land.

Advertentie

112 Sleutelstad Leiderdorp vlikobrand


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×