Haagweg nog af en toe dicht voor werk aan Staatsspoorbrug

In verband met het werk aan de Staatsspoorbrug op de Haagweg moet autoverkeer de komende tijd omrijden. Nu de weg daardoor toch vrij is, wordt deze meteen opnieuw geasfalteerd tussen de Ter Haarkade en de Staatsspoorbrug. Ook wordt onderhoud gepleegd aan de bomen ter plaatse.

Fietsers en voetganger kunnen nog wel over de brug, maar deze ochtend worden er tot het middaguur brugdelen van de Staatsspoorbrug getakeld. Op die momenten is er geen doorgang mogelijk voor fietsers en voetgangers. Het takelen duurt per keer ongeveer 15 tot 30 minuten.

Aanstaande vrijdag is er ’s ochtends tussen 7.00 en 10.00 uur vanwege het hijsen van het brugdek geen doorgang mogelijk voor fietsers en voetgangers. Voor voetgangers worden dan pendelbusjes ingezet, fietsers worden omgeleid via de Ter Haarkade.

Voor auto’s blijft de Haagweg afgesloten tot en met 5 augustus 19.00 uur. De heftorens worden teruggeplaatst en het brugdek wordt vervangen. Van zaterdag 23 juli 6.00 uur tot en met dinsdag 26 juli 06.00 uur is de Haagweg vanaf de Ter Haarkade tot de Staatsspoorbrug helemaal afgesloten.

Het autoverkeer wordt omgeleid via de route Dr. Lelylaan-Plesmanlaan en Churchilllaan-Lammenschansweg-Witte Singel. Gedurende de hele periode dat de werkzaamheden duren, kunnen er geen boten in en uit de Spoorweghaven varen.

Delen
Rabobank Wensenfonds

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de Leidse gemeentepolitiek en bericht daar over.

Je bent nu offline