Ook fietsers en voetgangers moeten deze dinsdagochtend af en toe een kwartier tot een half uur geduld betrachten. In verband met de werkzaamheden is de brug tot het middaguur een paar keer helemaal dicht. (Foto's: Chris de Waard).

Haagweg nog af en toe dicht voor werk aan Staatsspoorbrug

In verband met het werk aan de Staatsspoorbrug op de Haagweg moet autoverkeer de komende tijd omrijden. Nu de weg daardoor toch vrij is, wordt deze meteen opnieuw geasfalteerd tussen de Ter Haarkade en de Staatsspoorbrug. Ook wordt onderhoud gepleegd aan de bomen ter plaatse.

Fietsers en voetganger kunnen nog wel over de brug, maar deze ochtend worden er tot het middaguur brugdelen van de Staatsspoorbrug getakeld. Op die momenten is er geen doorgang mogelijk voor fietsers en voetgangers. Het takelen duurt per keer ongeveer 15 tot 30 minuten.

Aanstaande vrijdag is er ’s ochtends tussen 7.00 en 10.00 uur vanwege het hijsen van het brugdek geen doorgang mogelijk voor fietsers en voetgangers. Voor voetgangers worden dan pendelbusjes ingezet, fietsers worden omgeleid via de Ter Haarkade.

Voor auto’s blijft de Haagweg afgesloten tot en met 5 augustus 19.00 uur. De heftorens worden teruggeplaatst en het brugdek wordt vervangen. Van zaterdag 23 juli 6.00 uur tot en met dinsdag 26 juli 06.00 uur is de Haagweg vanaf de Ter Haarkade tot de Staatsspoorbrug helemaal afgesloten.

Het autoverkeer wordt omgeleid via de route Dr. Lelylaan-Plesmanlaan en Churchilllaan-Lammenschansweg-Witte Singel. Gedurende de hele periode dat de werkzaamheden duren, kunnen er geen boten in en uit de Spoorweghaven varen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×