Leiderdorpse triathlon gaat door

De 24e editie van de triathlon van Leiderdorp kan doorgaan. De laatste weken was daar onzekerheid over omdat de organisatie niet genoeg vrijwilligers op de been kon krijgen en daardoor de veiligheid van het evenement niet kon garanderen. Inmiddels zijn er wel genoeg aanmeldingen. De triathlon vindt plaats op 14 augustus.

Omdat de triathlon altijd in de vakantie valt is het vaak moeilijk om genoeg vrijwilligers te krijgen. Dit jaar waren er zo weinig aanmeldingen dat de organisatie overwoog om het evenement af te lasten. Met behulp van onder andere de organisatie van Leiden Marathon hebben zich inmiddels nog een aantal vrijwilligers beschikbaar gesteld. “We hebben er nu net aan genoeg om het evenement te kunnen draaien”, zegt Christra Hofstra, voorzitter en wedstrijdcoördinator van Triathlon Leiden. “Maar het zou heel fijn zijn om nog een paar extra vrijwilligers te hebben.” Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden op de website van Triathlon Leiderdorp.

Powerkids

De Leiderdorpse triathlon kent drie afstanden: de sprint, de olympische afstand en de middenafstand. Deelnemers doorkruisen hardlopend, zwemmend en fietsend Leiderdorp een een deel van de regio. Dit jaar is er voor het eerst ook een kinderafstand beschikbaar. Kinderen van 6 tot en met 12 jaar kunnen deelnemen aan de Kids Power Triathlon. Daarmee wordt geld opgehaald voor het Willem-Alexander Kinderfonds. Aanmelden voor de Kids Power Triathlon en de zogenaamde Trio-triathlon is nog mogelijk, de andere afstanden zitten vol.


Reanne van Kleef sprak in de het programma de Vooravond van Sleutelstad met Christra Hofstra, voorzitter en wedstrijdcoördinator van Triathlon Leiden.

 

Leiderdorp Regio Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×