(Foto's: Henny Zwaan).

Aanpak wateroverlast Kooi ligt stil

De aanleg van het nieuwe rioolstelsel dat voor eens en voor altijd een einde moet maken aan de wateroverlast in De Kooi ligt stil. De ondergrond is te slap om de enorme manshoge rioolbuizen te kunnen dragen. Dat was niet voorzien, meldt aannemer  Mouwrik Waardenburg die nu berekeningen gaat maken om de boel te onderheien.

“Als we het riool nu toch aanleggen, is is kans groot dat het verzakt. Dan moeten we het riool binnen afzienbare tijd opnieuw vervangen’, laat uitvoerder Paul Stuy weten. Zodra de berekeningen klaar zijn worden de werkzaamheden hervat. Het gaat daarbij om de hogedrukleiding die het water bij hevige regenval vanuit de wijk via het Steneveltpark de Zijl in moet persen.

Wanneer het werk precies wordt hervat, is nog niet duidelijk. De werklocatie is afgezet met hekken en de rioolsleuf is voorlopig weer dichtgegooid met grond.

Advertentie

Leiden Oude Kooi


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×