De speen is trouwens prima te combineren met het al bestaande slabbetje met de tekst 'Mijn eerste 3 oktober' dat hier door Michiel Zonnevylle werd gepresenteerd in zijn eerste jaar als voorzitter. (Archieffoto: Chris de Waard)

Leiden krijgt weer 3 oktoberkriebels

Nog minder dan twee maanden scheiden ons van de viering en herdenking van het ontzet van Leiden. Dat gebeurt dit jaar op een maandag. Ook bij de 3 October Vereeniging is men inmiddels terug van vakantie. Het bestuur en de commissarissen beginnen zich te roeren om Leiden alvast klaar te stomen voor het feest der feesten. Bijvoorbeeld met de introductie van een nieuw item voor de jongste 3 oktobervierders. Een heuse 3 oktober zuigspeen. Speen en ui dus.

Ook leuk om te zien is een animatie die Saskia van Dijk en Tom Verweij maakten voor het tv-programma 1 tegen 100. In het tekenfilmpje is te zien hoe de Spanjaarden de stad Leiden op 26 mei 1574 belegeren. Op 3 oktober 1574 vindt een kleine jongen een klaargemaakte maaltijd van wortelen, vlees en pastinaak bij de Lammenschans.

 

Cultuur Leiden 3 Oktober 2016


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×