De gedenksteen voor oud-burgemeester Goekoop in het Van der Werfpark kan wel een opknapbeurt gebruiken. (Foto's: Chris de Waard).

VVD wil herinneringssteen oud-burgemeester Goekoop oplappen

De gedenksteen die in het Van der Werfpark ligt als herinnering aan de ambtsperiode van oud-burgemeester Goekoop kan wel een opknapbeurt gebruiken. Dat constateerde VVD-raadslid Margreet van Wijk die tijdens een wandeling door het park zag dat de steen nogal verweerd is, waardoor de tekst slecht leesbaar is.

De steen werd door Goekoop zelf onthuld bij zijn afscheid als burgemeester in 1998. Het granieten gedenkteken ligt bij een toen voor die gelegenheid aangeplante moerascypres tegenover het standbeeld van Goekoop’s beroemde voorganger Van der Werf.

Van Wijk: “Die uitgebeitelde letters moeten gewoon weer netjes opgeschilderd worden. Eens kijken of de gemeente dat gaat oppakken. Maar met even veel plezier regelen we dit als VVD Leiden zelf, want niet alles hoeft door de overheid opgelost te worden. Het zou mooi zijn als de gedenksteen van onze geliefde oud-burgemeester er voor 3 oktober weer mooi bij ligt.”

Cees Goekoop was burgemeester van Leiden van 1980 tot aan zijn pensionering in 1998. Hij overleed in 2011 op 77-jarige leeftijd.

Advertentie

Leiden Politiek


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×