De Flower Parade Rijnsburg wordt morgen voor de 71e keer gehouden. De praal- en andere wagens rijden van Rijnsburg naar Katwijk en Noordwijk. Leiden wordt niet aangedaan, maar is wel vertegenwoordigd. Met Trix de T.rex. (Foto's: Emile van Aelst).

Flower Parade Rijnsburg trekt zaterdag door regio

Het Rijnsburgse Bloemencorso, of de Flower Parade zoals het tegenwoordig heet, rijdt morgen van Rijnsburg via Katwijk naar Noordwijk. In de veilinghallen van FloraHolland in Rijnsburg wordt de laatste hand gelegd aan de corsowagens.

Het thema is dit jaar ‘Best of Holland’. Dat betekent uiteraard klompen en molens, maar er rijdt ook een nieuwe Leidenaar mee. Trix de T.rex. Verder in de tientallen wagens tellende bloemenoptocht 12 praalwagens met thema’s als de Elf Steden Tocht, de Hollandse Pot en┬áhet Oranjegevoel. een hele serie show- en marching bands en evenementenorkesten zorgen voor de muziek,

De stoet zet zich om 13.00 uur in beweging, om 18.30 uur komt de Flower Parade Rijnsburg aan in Noordwijk.

Cultuur Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×