Tjeerd Scheffer in gesprek met oud-olympiërs Yvonne van Dorp (links) die Nederland vertegenwoordigde op de 400 meter sprint tijdens de spelen in Seoel (1988) en Truus Hennipman die in 1968 uitkwam in Mexico-City. (Foto's: Chris de Waard).

Olympische Dag Leiden slaat brug naar Rio

Hoewel het in Rio de Janeiro nu winter is, vond de Olympische Dag bij Sportpark De Leidse Hout plaats in Braziliaanse temperaturen. Zowel in Leiden als in Rio liep het kwik op tot boven de twintig graden. Prima weertje dus voor enkele tientallen lopers om ‘de Leidse Mijl’ te lopen op de baan van Leiden Atletiek waar de dag werd gehouden.

Chris de Waard in gesprek met topsportcoördinator Tjeerd Scheffer tijdens de Olympische Dag bij Leiden Atletiek.

Ondertussen legde de Leidse Topsportcoördinator Tjeerd Scheffer het ene na het andere contact met Rio. Roeister Nicole Beukers verscheen via Skype op het grote scherm dat speciaal voor de gelegenheid was neergezet. Samen met haar coach Nienke van Zijp. De zilveren plak wonnen ze tenslotte samen. Ook met (Leiden) Atletiekcoach Bram Wassenaar werd contact gelegd, evenals met manager Bettina van Klaveren. De Leidse werkt bij de Zoeterwoudse bierbrouwer en is verantwoordelijk voor het Holland Heineken House.

De gesprekken met Rio werden afgewisseld met interviews ter plekke. De Leidse oud-olympiërs Yvonne van Dorp en Truus Hennipman waren naar Leiden Atletiek gekomen. Ook haalde Tjeerd Scheffer Nick van Schagen voor de microfoon. De broer van Tessa van Schagen doet zelf ook aan atletiek, maar moet zijn zus voor laten gaan.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×