De Boeddha was de afgelopen maanden te zien bij Museum Volkenkunde en trok maar liefst 95.000 bezoekers. (Foto: Peter Hilz).

Recordaantal bezoekers voor Boeddha in Volkenkunde

Met bijna 95.000 bezoekers is de tentoonstelling ‘DE BOEDDHA: van levensverhaal tot inspiratiebron’ de meest succesvolle tijdelijke tentoonstelling ooit in Museum Volkenkunde. DE BOEDDHA reist nu door naar het Tropenmuseum in Amsterdam waar de tentoonstelling vanaf 23 september te zien is. Zo’n reizende expositie is makkelijker geworden nu Volkenkunde samen met het Tropenmuseum en het Afrikamuseum één organisatie vormt. Het Nationaal Museum van Wereldculturen.

“Met DE BOEDDHA bereiken we een nieuw hoogtepunt voor Museum Volkenkunde”, zegt directeur Stijn Schoonderwoerd van Museum Volkenkunde. “Het is allereerst fantastisch dat we een steeds groter en breder publiek weten te bereiken. Bijzonder is ook dat deze tentoonstelling nu zal doorreizen naar ons Tropenmuseum in Amsterdam. In de theater- of muziekwereld is dit de gewoonste zaak van de wereld, maar nationaal reizende tentoonstellingen zijn in de museale sector nog uniek. Wij zijn ervan overtuigd dat we in Amsterdam wederom veel publiek zullen trekken.”

Vanaf eind september is DE BOEDDHA te zien in het Amsterdamse Tropenmuseum. De opstelling wordt aangepast aan de nieuwe ruimte, maar de selectie van objecten is grotendeels hetzelfde als in Leiden. In DE BOEDDHA ontdek je hoe het boeddhisme wereldwijd beleefd wordt. Aan de hand van 100 Boeddhabeelden, waaronder unieke internationale topstukken, volg je het levensverhaal van één van de meest inspirerende figuren uit de wereldgeschiedenis.

Vanaf oktober in Museum Volkenkunde: WERELD VOL VEREN

Museum Volkenkunde presenteert vanaf 14 oktober de tentoonstelling WERELD VOL VEREN; een kleurrijke tentoonstelling met een unieke verencollectie afkomstig uit de Amazone, Noord-Amerika en Papoea-Nieuw-Guinea. Vanwege hun grote kwetsbaarheid worden veel van deze topobjecten zelden aan publiek getoond.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×