Renovatie zwembad Poelmeer bijna klaar

De afgelopen maanden is zwembad Poelmeer in Oegstgeest flink gerenoveerd. Die renovatie is nu zo goed als klaar en op maandag 29 augustus opent het zwembad de deuren weer voor het publiek. Vanaf aanstaande maandag worden de zwemlessen al gedeeltelijk hervat. Het vernieuwde zwembad kan er weer tien jaar tegenaan. Daarvan is operationeel manager Pieter Barnhoorn van Optisport overtuigd. “Met name de nieuwe glijbaan zal voor veel extra vertier zorgen.”

Er is vanwege bezuinigingen bij de gemeente Oegstgeest veel te doen geweest over het zwembad. In 2014 was er zelfs sprake van het sluiten van het bad. Na massief protest uit het dorp werden de plannen bijgesteld en eind vorig jaar werd een nieuwe exploitant gevonden in Optisport BV dat meerdere zwembaden beheert. Bijvoorbeeld De Schelft in Noordwijkerhout.

kleedruimtes

Bij de renovatie zijn niet alleen de installaties aangepakt en verduurzaamd, maar zijn ook de zichtbare onderdelen van het complex aangepakt. De buitenzijde van het gebouw, de receptie, het tegelwerk rondom de bassins, de kleedruimtes en de toiletten.

Meest in het oog springende elementen zijn de nieuwe interactieve glijbaan en een Finse Sauna die de oude stoomcabine vervangt.

 

Het ‘uitzwem-buitenbad’ heeft plaatst gemaakt voor een buitenspeeltuin met een horecaterras. “Jammer,” zo vinden gebruikers. Volgens het zwembad werd er niet genoeg gebruik van gemaakt.

 

Oegstgeest Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×