Sleutelstad 93.7 FM start regionaal sportprogramma: SPORT071

Sleutelstad 93.7 FM, de radiozender voor Leiden en omgeving, gaat met ingang van het nieuwe seizoen dagelijks aandacht besteden aan sport in de Leidse regio. De zender gaat daarvoor onder meer een exclusieve samenwerking aan met de regionale voetbalwebsite Leidenamateurvoetbal.nl en topsportsite Vanafdezijlijn.nl.

Leidenamateurvoetbal gaat voetbalitems en voetbalnieuws aanleveren voor het programma SPORT071 dat op maandag 29 augustus van start gaat via Sleutelstad 93.7 FM. Vanafdezijlijn doet hetzelfde voor een aantal andere sporten die in de Leidse regio op hoog niveau worden beoefend. Denk daarbij bijvoorbeeld aan waterpolo, tafeltennis en basketbal.

Via Sleutelstad Radio is SPORT071 vanaf de laatste week van augustus van maandag tot en met vrijdag te beluisteren tussen 18.00 uur en 19.00 uur. SPORT071 sluit daarmee naadloos aan op het bestaande programma NIEUWS071 dat op werkdagen wordt uitgezonden tussen 17.00 uur en 18.00 uur.

Om de aftrap van SPORT071 luister bij te zetten worden de uitzendingen in de eerste week gepresenteerd door een aantal prominenten met wortels in de Leidse sportwereld. Maandag wordt het programma gepresenteerd door de Leidse sportwethouder Paul Dirkse, dinsdag door voorzitter Rolf Marselis van de Leidse Sport Federatie, woensdag door topsportcoördinator Tjeerd Scheffer, donderdag oud-olympisch roeister Femke Dekker en op vrijdag 2 september door oprichter Hennie Kanbier van LeidenAmateurVoetbal.nl

De programmering van de eerste week is deels ingevuld. Uiteraard kunnen er wijzigingen en aanvullingen komen aan de hand van de actualiteit.

SPORT071 van maandag 29-08-2016

Presentatie: Paul Dirkse (Wethouder Sport, D66). Met aandacht voor de Leidse sporters die uitkwamen op de Olympische Spelen in Rio de Janiero en Jan de Knegt komt langs. Hij is van Gymsport Leiden, de nieuwe naam voor de gezamenlijke Leidse gymnastiekverenigingen die vorige maand officieel fuseerden.

SPORT071 van dinsdag 30-08-2016

Presentatie: Rolf Marselis (Voorzitter Leidse Sport Federatie). Over het komende seizoen van ZZ Leiden Basketbal met voorzitter Marcel Verburg en met bestuurslid Jan Breedeveld van Topwaterpolo Leiden over de stand van zaken rond het Leidse waterpolo en het nieuwe zwembad. Ook schuift DOCOS-voorzitter Jasper van Marwijk aan. De club bestaat 80 jaar.

SPORT071 van woensdag 31-08-2016

Presentatie: Tjeerd Scheffer (Topsportcoördinator Leiden). Over topsport in Leiden en met Wim de Leeuw over het belang van sportsponsoring.

SPORT071 van donderdag 01-09-2016

Presentatie: Femke Dekker (Meervoudig Nederlands kampioen roeien, wereldkampioen en drie keer olympische spelen). Over het belang van de mensen achter de sporter met onder andere roeicoach Nienke van Zijp en aandacht voor de paralympics.

SPORT071 van vrijdag 02-09-2016

Presentatie: Hennie Kanbier (Oprichter LeidenAmateurVoetbal.nl). Gaat in gesprek met voormalig profvoetvaller Tim de Cler over voetbal in de Leidse regio en met FC Rijnland trainer Paul Pikaar over het Leidse voetbalfusieplan Voetbal Vitaal.

Leidenamateurvoetbal.nl is het journalistieke voetbalmedium voor de Leidse regio. De site onderscheidt zich door redactionele bijdragen, veel statistieken en dagelijkse berichtgeving tussen medio augustus en eind juni. Niet alleen de cijfers, standen en laatste uitslagen staan centraal, maar de verslaglegging van wedstrijden uit met name de eerste tot en met vierde klasse, district West II, aangevuld met voorbeschouwingen, nabeschouwingen en interviews spelen een grote rol om het lezerspubliek op de hoogte te houden en te vermaken.

Vanafdezijlijn.nl richt zich in woord en beeld op een groeiend aantal topsporten in Leiden en omgeving. Sportnieuws op de site, live-uitzendingen via Facebook en verschillende rubrieken komen samen op Vanafdezijlijn.nl.

Leiden Regio Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×