13 Leidse studenten starten vandaag, in verband met de iGEM-competitie, een crowdfundingsactie om geld in te zamelen voor onderzoek naar mogelijkheden om planten op Mars te verbouwen (Foto: Universiteit Leiden).

Help toekomstige pioniers overleven op Mars

Een groep studenten van de Universiteit Leiden zijn vandaag de crowdfundingsactie ‘Een tuintje op Mars’ gestart. De 13 studenten hopen voor 27 oktober 8.600 euro op te halen. Met het ingezamelde geld willen de jonge wetenschappers, in het kader van de iGEM-competitie, onderzoek doen naar de mogelijkheden om planten op Mars te verbouwen. Een onderzoek dat een grote bijdrage kan leveren aan de kennis van het heelal.

In het bovenstaande filmpje wordt kort uitgelegd wat de crowdfundingsactie ‘Een tuintje op Mars’ inhoudt (Bron: Youtube).

medium_Bacterium_iGEM_Leiden_NLHet onderzoeksproject wordt geheel door de studenten opgezet, geleid en uitgevoerd. Daarbij hoort ook de financiering van materialen, zoals de stof perchloraat, nagemaakte Marsgrond en laboratoriumbenodigdheden. Ze zullen gebruik maken van geavanceerde technieken, zoals een machine om de zwaartekracht op Mars in het laboratorium na te bootsen. Met de crowdfundingsactie hopen de studenten een deel van het project te bekostigen.

Door middel van een donatie kan er worden gezorgd voor een toekomst op Mars. Wil je doneren of meer informatie over de crowdfundingsactie ‘Een tuintje op Mars’? Neem dan een kijkje op de website van Universiteit Leiden.

Leiden Science


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×