Afgelopen donderdag werd de natuurspeeltuin bij de Tuin van de Smid officieel geopend. (Foto's/video: Chris de Waard).

Natuurspeeltuin bij Tuin van de Smid officieel open

Afgelopen donderdag heeft wethouder Paul Dirkse (onder andere duurzaamheid en sport) de natuurspeeltuin in Polderpark Cronesteyn officieel geopend. Hij deed dat door zich met een takkenschaar een weg naar de ingang te banen door een bosje wilgentakken.

Reanne van Kleef ging naar de opening en liet zich zelfs over varen op een vlot.

Zelden zal de wethouder zo’n aandachtig gehoor meer krijgen dat voor een groot deel uit kinderen bestaat. Hij vond het bepaald geen probleem: “Soms zou je zelf ook wel weer heel graag kind willen zijn. Ik denk dat ik dan nu niet stond te luisteren, maar al op weg naar de ingang was”. Hij liet zijn gehoor dan ook niet lang wachten en binnen de korte keren speelden tientallen kinderen in de nieuwe natuurtuin die voortaan elke dag open is tot 17.00 uur en bij heel mooi weer een uurtje langer.

De officiƫle opening werd verricht door wethouder Dirkse. Daarna gingen de kinderen massaal op ontdekkingsreis in de nieuwe natuurspeeltuin.

Voor de realisatie van de natuurspeeltuin hebben een aantal partijen de handen ineen geslagen. De Stichting Strandwal die de niet-commerciƫle activiteiten bij de Tuin van de Smid regelt, de Tuin de van Smid zelf, de gemeente Leiden en het Hoogheemraadschap van Rijnland.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×