Het graveerteam van de gemeente brengt vandaag gratis framenummers aan op het Stationsplein.  (Archieffoto: Chris de Waard).

Gemeente graveert vandaag fietsen op Stationsplein

De gemeente biedt vandaag iedereen de mogelijkheid om zijn of haar fiets gratis te laten voorzien van een uniek framenummer. Fietsen die herkenbaar zijn aan een framenummer zijn moeilijker door te verkopen. Hierdoor wordt de potentiële dief afgeschrikt. Het graveerteam is aanwezig van 14.00 tot 19.30 uur op het stationsplein ter hoogte van De Buurt.

Bij elektrische fietsen kan ook de accu worden gegraveerd. Door de toenemende populariteit van elektrisch fietsen worden fietsaccu’s steeds vaker gestolen. Aan de hand van het framenummer kunnen teruggevonden fietsen en accu’s ook weer worden terugbezorgd bij de rechtmatige eigenaar. Er moet dan wel aangifte van diefstal zijn gedaan.

 

112 Sleutelstad Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×