Wethouder Laudy en de twee jaar oude Catharina openden gistermiddag samen de Catharinabrug die de Aalmarkt verbindt met de Stille Mare. (Foto's: Chris de Waard).

Catharinabrug nu ook officieel open

Fietsers en voetgangers konden er al even overheen, maar gisteren is de nieuwe Catharinabrug ook officieel geopend. Door Catharina. De tweejarige ‘beste vriendin’ van wethouder Paul Laudy. Na een toespraakje van de wethouder mocht de naamgenote van de brug een klap op de rode knop geven, waarop het confettikanon zorgde voor een feestelijk tintje.

Reanne van Kleef sprak direct na de openingshandeling met wethouder Laudy en ook even met de trotse vader van Catharina.

Over een goed half jaar volgt er op dezelfde plek opnieuw een feestelijke handeling. Dan is ook de Catharinasteeg klaar. De aansluiting van de brug aan de Aalmarktkant wordt dan aangepast, zodat deze gaat aansluiten op die nieuwe winkelsteeg. En daarmee wordt dan het ‘winkelrondje’ gerealiseerd waar de gemeente al jaren naar uitkijkt.

De nieuwe brug is opgetrokken uit speciaal beton. Door de s-vorm is de hellingshoek beperkt, waardoor ook mensen met een rollator of in een rolstoel makkelijk over de brug kunnen komen.

Economie Politiek


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×