Catharinabrug nu ook officieel open

1

Fietsers en voetgangers konden er al even overheen, maar gisteren is de nieuwe Catharinabrug ook officieel geopend. Door Catharina. De tweejarige ‘beste vriendin’ van wethouder Paul Laudy. Na een toespraakje van de wethouder mocht de naamgenote van de brug een klap op de rode knop geven, waarop het confettikanon zorgde voor een feestelijk tintje.

Reanne van Kleef sprak direct na de openingshandeling met wethouder Laudy en ook even met de trotse vader van Catharina.

Over een goed half jaar volgt er op dezelfde plek opnieuw een feestelijke handeling. Dan is ook de Catharinasteeg klaar. De aansluiting van de brug aan de Aalmarktkant wordt dan aangepast, zodat deze gaat aansluiten op die nieuwe winkelsteeg. En daarmee wordt dan het ‘winkelrondje’ gerealiseerd waar de gemeente al jaren naar uitkijkt.

De nieuwe brug is opgetrokken uit speciaal beton. Door de s-vorm is de hellingshoek beperkt, waardoor ook mensen met een rollator of in een rolstoel makkelijk over de brug kunnen komen.

Delen

1 reactie

  1. Complimenten voor de vorm van de brug, maar ook weer een gemiste (historische) kans qua bovenkant.
    Net als bij de “Heen- en weerbrug” mis je de verbinding met de historische omgeving.
    Je kunt dan wel zeggen: “Door het moderne tegen over het historische te plaatsen benadruk je de historie”, maar dat klinkt me toch (steeds) te makkelijk in de oren. We mogen best aanpassingen doen binnen de stadskern, maar iets historiserender zou mijn voorkeur genieten.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline