(Foto: Politie).

Politie in het geweer tegen nepvuurwapens

Deze week is actieweek voor de politie. Actie tegen nepvuurwapens die vooral bij kinderen populair zijn. Hoewel de namaakpistolen en -geweren niet kunnen schieten zijn ze toch levensgevaarlijk. En dan vooral voor degene die ze bij zich dragen. De politie neemt namelijk geen enkel risico als er een melding binnenkomt over iemand die met een wapen rondloopt en zal er altijd vanuit gaan dat het wapen echt is.

Jeugdagent Tim vertelt aan Maarten Mulder over de actieweek van de politie tegen nepvuurwapens.

De actie wordt door de politie in heel Nederland gevoerd, maar er is een duidelijke lokale invulling. Zo is op alle Leidse scholen voorlichtingsmateriaal verspreid.┬áVanavond is er via Facebook een chatsessie van ‘Vraag het de Politie‘ over de namaakvuurwapens die van een afstandje vaak niet van echt zijn te onderscheiden.

112 Sleutelstad Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×