Een 24-jarige man uit Leiden werd aangehouden omdat hij in het bezit as van een namaak vuurwapen. (Foto: Politie).

24-jarige Leidenaar aangehouden met nepvuurwapen

In Hillegom heeft de politie dinsdagavond rond 20.00 uur een man aangehouden die in het bezit was van een nepvuurwapen. Het bleek te gaan om een 24-jarige Leidenaar. De politie houdt deze week een speciale bewustwordingscampagne over namaakwapens, omdat ze levensgevaarlijk kunnen zijn. Juist ook voor degene die ermee rondloopt.

De politie zal er altijd vanuit gaan dat een wapen echt is en geen dus risico’s nemen. Bij de aanhouding in Hillegom  werd dat ook weer goed duidelijk. De politie kreeg de melding dat er in de Arnoudstraat met (nep)vuurwapens geschoten zou worden op voorbijgangers.

Agenten troffen zes mannen aan bij een bankje aan de Ringvaart. Alle zes werden gesommeerd met handen gespreid op hun buik te gaan liggen. Een van de mannen gaf aan dat hij het bedoelde wapen in zijn auto had liggen. In de auto lag inderdaad een niet van echt te onderscheiden nepvuurwapen. Dat is in beslag genomen. De eigenaar, een 24-jarige man uit Leiden, is aangehouden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

112 Sleutelstad Leiden Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×