Pepijn Smit gaat aan de slag als stadsprogrammeur voor Leiden. (Archieffoto: Chris de Waard).

Leiden krijgt stadsprogrammeur

Artistiek Leider Pepin Smit van PS|Theater wordt stadsprogrammeur voor Leiden. In die rol gaat hij de culturele en maatschappelijke agenda van de stad op elkaar afstemmen. Hij begint binnenkort met zijn werkzaamheden. Vooralsnog voor twee dagen per week. De stadsprogrammeur gaat werken in opdracht van het Cultuurfonds Leiden en de Leidse Schouwburg en Stadsgehoorzaal.

Han Ruijgrok sprak vanmorgen  in Cultuur071 onder andere met Pepijn Smit over diens nieuwe functie als stadsprogrammeur.

De functie is nieuw voor Leiden. Een aantal andere steden kent al wel zo’n programmeur. Alphen aan den Rijn bijvoorbeeld. En Deventer. De Hanzestad heeft er sinds dit jaar zelfs twee. Smit is dan ook al gaan kijken hoe het daar reilt en zeilt. Veel wil hij er zelf nog niet over kwijt: “We zijn de functie nog aan het vormgeven. Ik kom er binnenkort graag heel veel meer over vertellen.”

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×