Rolf Marselis in gesprek met Jan Breedeveld over de zwemsport in Leiden. (Foto: Chris de Waard).

Leidse zwemverenigingen onderzoeken haalbaarheid 50-meterbad

Als in september 2019 het nieuwe combibad De Vliet de deuren opent heeft Leiden mogelijk een 50-meterbad in plaats van het 35×25-meterbad waartoe nu is besloten. Dat zei Jan Breedeveld deze week in het nieuwe programma SPORT071 van Sleutelstad 93.7 FM. Fysiek past het, maar is het ook financieel haalbaar?

Gastpresentator Rolf Marselis in gesprek met Jan Breedeveld over zwemmen en waterpolo in Leiden.

De verenigingen willen dolgraag een 50-meterbad, maar daar heeft de gemeente geen geld voor. Onderzocht wordt nu of zo’n bad toch gerealiseerd kan worden zonder dat de gemeente er extra geld in hoeft te steken. Dat onderzoek vindt plaats in opdracht van de verenigingen zelf.

“Zo’n groter bad is een diepgevoelde wens van de verenigingen,” zegt Breedeveld. “Het is voor het wedstrijdzwemmen van ongelofelijk belang, maar ook voor het waterpolo. Omdat je dan op een fatsoenlijke manier twee wedstrijden tegelijk kunt spelen zonder dat je elkaar in de weg zit.” Dat laatste is volgens Breedeveld gezien de grote hoeveelheid wedstrijden eigenlijk pure noodzaak.

Breedeveld was 18 jaar bestuurslid van LZ 1886 en in een vorige periode ook voorzitter van de Leidse Sport Federatie. Nu is hij lid van de klankbordgroep voor het nieuwe zwembad.

 

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×