DIOK eert oprichter Henk Goddijn met minuut stilte voor openingswedstrijd. (Foto's: DIOK).

DIOK eert overleden oprichter met winst

Na een moment stilte voor de overleden oprichter Henk Goddijn speelde het eerste van DIOK zich naar de winst in de openingswedstrijd van het nieuwe seizoen. De krachtmeting begon op achterstand en het ontbrak de spelers, volgens trainer Wilnus Versteijen, nog duidelijk aan wedstrijdritme. Toch deed het team de clubnaam eer aan – Doorzetten Is Onze Kracht (DIOK) – door de wedstrijd met een overweldigende 28-13 te winnen van het Amsterdamse Ascrum.

Reanne van Kleef in gesprek met trainer Wilnus Verheijen over eerste wedstrijd en overlijden Goddijn.

De 45-jarige club werd opgericht door Henk Goddijn die afgelopen vrijdag op 77-jarige leeftijd overleed. Voor de club was hij van onschatbare waarde. Hij was voorzitter, speler, hielp mee van het vinden van een eigen plek in Leiden. Ook na zijn actieve tijd bleef hij actief betrokken bij DIOK waarvan hij erelid was. “Hij was de vader van Rugby, hij heeft DIOK opgericht. Zijn enthousiasme en liefde voor de sport zullen worden herinnerd”, aldus trainer Wilnus Versteijen .

Wat Goddijn samen met anderen op 28 maart 1971 begon, is ondertussen een bloeiende rugbyclub. “Het is een groeiende club en we gaan naar de 600 leden toe.” Er is veel jonge aanwas en er wordt veel geïnvesteerd in de jeugd. “Er is binnen de club veel energie,” vertelt voorzitter Cees Ahsmann in een gesprek met Sleutelstad voordat het nieuws van het overlijden van de oprichter bekend werd.

Op 14 september zal de uitvaart van Goddijn bij het clubhuis aanvangen.

Reanne van Kleef in gesprek met DIOK-voorzitter Cees Ahsmann over begin van het nieuwe rugbyseizoen.

Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×