Het nieuwe kunstgrasveld van Lugdunum wordt zondag feestelijk in gebruik genomen. (Foto's: Justo Rumling).

Oud-profvoetballers wijden kunstgras Lugdunum in

Het nieuwe kunstgrasveld van voetbalvereniging Lugdunum wordt zondag feestelijk in gebruik genomen. Het veld wordt officiëel geopend door sportwethouder Paul Dirkse en Lugdunumvoorzitter Koos Keijzer. Na de opening speelt Lugdunum 1 tegen een team van oud-profvoetballers, waaronder ook meerdere oud-internationals.

Nu de grasmat van het hoofdveld is vervangen door kunstgras kan Lugdunum weer stappen gaan maken. De trainingscapaciteit is verhoogd en de club zal veel minder met afgelastingen te maken krijgen. Volgens voorzitter Keijzer is het nieuwe kunstgrasveld het eindstation van een grote renovatie van de club. “Er is meer gebeurd de afgelopen jaren. Alle kleedkamers zijn compleet gerenoveerd en we hebben nieuwe hekken om het veld gekregen. Ik durf wel met enige trots te zeggen dat we nu weer het mooiste complex van de gemeente Leiden hebben.”


Reanne van Kleef in gesprek met Lugdunumvoorzitter Koos Keijzer over het nieuwe kunstgrasveld en de feestelijke opening.

Feestelijk programma
Het veld wordt inmiddels al een aantal weken gebruikt, maar zondag wordt er nog eens een feestelijk tintje aan de ontwikkelingen gegeven. Keijzer hoopt zoveel mogelijk bezoekers te mogen verwelkomen. “We zijn er best wel trots op dat we het allemaal gratis kunnen doen. Iedereen is van harte welkom.”

Programma:

09.00 – 12.00 uur Toernooi JO-7, JO-9 en JO-11
11.00 -12.00 uur Voorronde penaltybokaal JO-13, MO-13, JO-15, JO-17, MO-17 en JO-19
12:00 – 13:00 uur Finale penaltybokaal
13:00 – 14:00 uur Oud-Lugdunum tegen oud-Roodenburg
14:00 – 14:30 uur Officiële opening door sportwethouder Paul Dirkse en voorzitter Koos Keijzer. Daarna volgt een openingshandeling met alle aanwezigen.
14:30 – 14:45 uur Optreden van DC Dance
14:45 – 15:45 uur Lugdunum tegen oud-profs
15:45 – 16:15 uur Handtekeningen uitdelen en op de foto met spelers
Vanaf 16:15 uur muziek met o.a  Wesley Klein

 

Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×