Open Talentendag op zaterdag 24 september op de Beestenmarkt. (Foto: PR).

24 september Leidse sporttalentendag

Op 24 september kun je in Leiden voor de tweede keer je talenten laten zien, naar boven halen of nog ontdekken met de Open Talentendag. Op de Beestenmarkt staan alle topsportclubs van Leiden klaar voor een uitgebreide demonstratie van hun kunnen. Op die manier kan de Leidse jeugd kennismaken met alle mogelijkheden die de sportwereld in onze stad te bieden hebben. Ook kunnen jongeren zich door het NOC*NSF laten testen op hun geschiktheid als topsporter. Als kers op de taart zullen om 15.00 uur de Leidse sporters en begeleiders die bij de Olympische en Paralympische Spelen actief zijn geweest terug blikken op Rio. 

Topsportcoördinator Tjeerd Scheffer over de Open Talentendag in gesprek met Reanne van Kleef.

Naast het bekijken van talent is er zaterdag ruime mogelijkheid om mee te doen met een van de vele clinics. Zo kan er worden geroeid, gerugbyd, gesprint en nog veel meer. Clubs die zaterdag op de Beestenmarkt meedoen, zijn: De Zijl Zwemsport, Die Leythe, Njord, Asopos de Vliet, ZZ Leiden, DIOK, Gymsport Leiden, Scylla en Leiden Atletiek. De organisatie is in handen van Topsport Leiden.

Voor de potentiële talenten is het mogelijk om te testen voor welke sporten zij het meest geschikt zijn. In de testeenheid van NOC*NSF wordt bekeken of jongeren lang en sterk zijn of kort en explosief? Op deze wijze wordt bepaald of iemand bijzonder geschikt is voor een bepaalde sport. Voor groot talent wil NOC*NSF een sportopleiding mogelijk maken. Mogelijk wordt zaterdag de nieuwe Epke Zonderland of Nicole Beukers ontdekt.

Iedereen is welkom vanaf 13.00 uur op de Beestenmarkt. De middag duurt tot 17.00 uur.

 

 

Advertentie

Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×