(Foto: KNRM).

Grote reddingsactie voor kust van Katwijk

Flinke consternatie vanmorgen voor de kust van Katwijk. Op het strand werden kleren aan de kustlijn gevonden en even verderop dreef een broek. Reddingsboten uit Katwijk, Noordwijk en Scheveningen voeren uit en ook een SAR (Search and Resque) helikopter ging de lucht in. Even later werd duidelijk wat er aan de hand was. Een zeiljacht sloeg alarm toen ze een naakte man op twee mijl uit de kust zagen zwemmen.

De twee opvarenden van het langsvarende zeiljacht waarschuwden de Koninklijke Nederlandse Reddingsmaatschappij en ontfermden zich over de zwemmer. Ze slaagden erin de man, het bleek te gaan om een Duitser, aan boord te hijsen. Reddingboot Edith Grondel uit Katwijk was als eerste ter plaatse en nam de man aan boord. Hij was aanspreekbaar, maar wel verward. Volgens zijn eigen verklaring was hij al zes uur aan het zwemmen en had hij het nodige zeewater binnengekregen. Het bleef onduidelijk waarom hij naakt was gaan zwemmen.

112 Sleutelstad Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×