(Foto's: Emile van Aelst / Leidse Glibber).

Leiden klaar voor koraalzang

In de Hooglandse Kerk werd afgelopen woensdag weer geoefend voor de koraalzang die op 3 oktober in het Van der Werfpark wordt gehouden. Onder leiding van dirigent Wim de Ru werd door een record aantal mensen de liederen ingestudeerd. Ruim 1200 mensen bezochten dit jaar de repetitie. Door een nieuwe indeling in de kerk kon iedereen de dirigent goed zien.

Het orkest bestond uit Werkmans Wilskracht, Concordia en Die Schlüsselstädter Musikanten. Ook stadsdichter Wouter Ydema was aanwezig. Net als vorig jaar droeg hij een Leids gedicht voor. De avond werd afgesloten met de traditionele bloemlegging op het graf van burgemeester van der Werff en het Wilhelmus.


Reanne van Kleef was voor het eerst bij de repetitie van de koraalzang in de Hooglandse Kerk aanwezig en maakte een reportage.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×