De dolenthousiaste bezoekers van speeltuin de Vijf Hoven gingen gezamenlijk 'door het lint' om de speeltoestellen in gebruik te nemen. (Foto's: Chris de Waard en TOS).

Nieuwe speeltoestellen Vijf Hoven in gebruik genomen

Wethouder Roos van Gelderen van jeugd, zorg en welzijn heeft gistermiddag samen heel veel kinderen een aantal nieuw speeltoestellen in gebruik genomen bij speeltuin de Vijf Hoven aan de Hoflaan. Rond de opening waren allerlei feestelijke activiteiten georganiseerd voor de kinderen uit de buurt. Zo konden ze zich onder andere laten schminken. Hoogtepunt was de ijscoman die het terrein op reed en alle kinderen met hun ouders van ijs voorzag.

Chris de Waard nam een kijkje bij de Vijf hoven en sprak met wethouder Van Gelderen, enkele vrijwilligers van TOS en natuurlijk met een aantal speeltuingebruikers.

De speeltoestellen zijn samen met de kinderen uit de buurt uitgekozen en zijn vooral bedoeld voor de allerkleinsten: kinderen tot zes jaar. Ze zijn bij elkaar in een hoek van de speeltuin gezet met daarbij ook een nieuw bankje zodat de ouders naar hun spelende kinderen kunnen kijken.

Naast de speeltoestellen zijn er enkele nieuwe paden aangelegd en zijn sommige toestellen verplaatst. “We zijn trots op het resultaat,” zegt directeur┬áMarieke van Kesteren van┬áThuis Op Straat Leiden. TOS combineert de eigen activiteiten met de openingstijden van de speeltuin, waardoor die zo vaak mogelijk open is. Wethouder Van Gelderen hoopt die openingstijden in de toekomst nog verder uit te kunnen breiden.

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×