Vuilnisvissen bij de Kopermolen. (Foto's: Andre Biemans).

Merenwijk weer fris door schoonmaakactie

Meer dan veertig vrijwilligers van Wijkvereniging Merenwijk, Onder water in Leiden en GroenLinks kwamen afgelopen zaterdag samen om zwerfvuil in de Merenwijk aan te pakken. Het vuil werd verzameld rondom het winkelcentrum de Kopermolen en in het wijkpark. Daarnaast werd uit het water nog een grote berg rommel gevist.

Met juttassen van de Grondstofjutters trokken de vrijwilligers de wijk in. Een deel van het zwerfvuil werd zelfs al hardlopend geraapt. Mensen die niet bang waren om een beetje vies te worden, gingen met Aaf Verkade van ‘Onder water in Leiden’ met magneten, lange schepnetten en dregankers langs de oevers. De kinderen konden samen met bioloog Leon Olsthoorn op pad om waterbeesten te vangen.

Na de schoonmaakactie nam de gemeente 28 zakken zwerfvuil mee. Niet al het zwerfvuil paste in zakken. Zo kwam uit de bosjes een complete tuinset met vier stoelen tevoorschijn. Uit het water werden nog een ladder, een schaats en een skeeler gehaald. Tot slot werd er een gloednieuwe fiets uit de sloot gevist. Naar de eigenaar wordt nog gezocht.

De schoonmaakactie werd mede mogelijk gemaakt door Albert Heijn Kopermolen en de Regenboogkerk. Wie wil weten wat er in zijn eigen wijk in het water te vinden is, kan op www.onderwaterinleiden.nl zijn buurt of wijkvereniging opgeven.

 

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×