(Foto's: J.P. Kranenburg en Emile van Aelst).

Open talentendag groot succes

Op de Beestenmarkt vond afgelopen zaterdag de jaarlijkse Open Talentendag plaats. Tijdens deze dag ging NOC*NSF opzoek naar nieuwe toptalenten. In een testunit konden alle kinderen laten testen in welke sport zij, fysiek gezien, kunnen uitblinken. De uitslagen daarvan worden over een paar weken verwacht. Ongeveer tachtig kinderen hebben zich laten testen. De dag werd georganiseerd door Topsport Leiden.

Daarnaast presenteerden diverse Leidse topsportclubs zich aan het publiek. Bezoekers werden uitgedaagd om zelf een sprintje te trekken, te basketballen, echte rugbytackles uit te voeren, te tafeltennissen tegen een verdedigster, een robbertje te roeien of salto’s te maken op een tumbling baan.

Om 15.00 uur werden de Leidse Olympische sporters in het zonnetje gezet. Zij vertelden alles over hun avonturen in Rio.


Reanne van Kleef blikte met topsportcoördinator terug op de Open Talentendag.

 

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×