Rini toont de Leidse oorbellen in de Sleutelstad-studio.

Leidse oorbellen niet alleen voor 3 oktober

Marca Stammers maakte enkele jaren geleden van klei een paar Leidse oorbellen. Leuk om op 3 oktober in te doen dacht ze. Ook zus Rini Wermink wilde er dolgraag een paar hebben en sindsdien kregen de zussen enorm veel vragen over de Leidse bellen. Waar ze te koop waren bijvoorbeeld. Nou, niet dus. Tot nu dan.

Rini Wermink vertelt aan Chris de Waard over de Leidse oorbellen. De opbrengst is deels voor de Voedselbank Leiden.

Want van het oorspronkelijke klei-ontwerp is een geëmailleerd plaatje gemaakt in rood en wit met de Leidse sleutels. De productie gebeurt in China. Vooralsnog hebben de zussen 1.000 setjes laten maken die ze voor zes euro per stel aan de man of vrouw brengen.

Onder het motto ‘In elke oorlel een Leidse oorrrbel’ is de verkoop gestart via www.koekoerrroe.nl met drrrie errren. Ook liggen de Leidse bellen inmiddels bij een aantal verkooppunten. Kapsones Kappers in de Doezastraat, de drogist in de Zeemanlaan en de kapper aan de Brahmslaan.

Van de opbrengst gaat een deel naar het goede doel. De Voedselbank Leiden.

Leiden 3 Oktober 2016


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×